Ви увійшли як Гость | Група "Гости" Вітаємо Вас ! | RSS
Меню сайту
Пошук
Архів записів
Головна » 2015 » Грудень » 30 » 13 книг про зимову магію
13:09
13 книг про зимову магію

Головне у вдалій зимівлі – вибір хороших книг.

Що краще читати взимку? Все залежить від того, що саме стоїть поруч зі словом «зима» у вашому особистому асоціативному ряду: «різдвяне диво», «сміх», «чари» або «снігова безмовність», «спогади». Тим не менш, об’єднуючою категорією є «таємниця» – природи, явища, повороту долі. Ось вам наша інтригуюча «зимова» добірка книг, в яку ми не стали включати численні «зимові» похмурі трилери і детективи … Мабуть, крім найцікавіших.

Орхан Памук «Сніг»

Чомусь з «дорослих» книг про зиму першою згадується «Сніг» нобелівського лауреата Орхана Памука: чи то через назву, чи то через таємницю, яку повинен розкрити молодий журналіст, замкнений снігопадом в маленькому старовинному турецькому містечку, де відбуваються дивні самогубства. «Він подивився на небо, яке, почавши темніти, здавалося ще світлішим, і побачив сніжинки, – стаючи все більшими і більшими, вони кружляли на вітрі не як ознаки наближення біди, а як знаки щастя і радості з далекого дитинства».


Джон Стейнбек «Зима тривоги нашої»

Великий американський класик про те, як важливо залишатися в ладу з власними принципами в якій би сфері ви не працювали, а зокрема автор говорить про комерцію, до успіху в якій головний герой Ітан Аллен Хоулі виявився не готовий. І як не згадати чудового Дональда Сазерленда в однойменному фільмі?


Клівленд Еморі «Кіт на Різдво»

Зима без кота – це як Різдво без дива. А якщо у вас в будинку на Різдво таємничим чином з’являється білий кіт, то чекайте чудес обов’язково. До речі, американський історик і журналіст Клівленд Еморі відомий ще й як засновник Фонду захисту тварин.


Даніель Глаттауер «Різдвяний пес»

Зрозуміло, коти тримають монополію на зимовий настрій, якщо мова йде про зимову містику, але що стосується снігових веселощів, то собака і тут – найвідданіший компаньйон людини. Втім, флегматичний пес Курт виступає в цій книзі швидше перешкодою  безтурботному відпочинку на Мальдівах свого господаря, адже бідну собаку не з ким залишити. Окрім як з однієї милою жінкою. З якою і самому господареві не захочеться розлучатися.


Шейн Джонс «Залишаємося зимувати»

Ніяких веселощів, але зате багато філософії у творі, спочатку випущеному арт-хаусним видавництвом тиражем всього в 500 екземплярів за ціною 250 доларів штука. Однак книга викликала літературний фурор і була видана у всіх європейських країнах, а автора порівнюють з такими майстрами магічного реалізму, як Кальвіно і Маркес.


Марк Хелпрін «Зимова казка»

Можливо хтось бачив фільм з Коліном Фаррелом «Зимова фантазія», і книга, за якою знятий фільм, в будь-якому випадку варта уваги, якщо ви любите історії про ангелів, демонів, подорожі в часі і безсмертну любов.


Пітер Хег «Смілла і її почуття снігу»

Цей роман – найвідоміший твір автора. Головна героїня Смілла Ясперс знає 70 визначень снігу, як медик всі назви кісток в скелеті людини. Крім того, це захоплююча детективна історія про самотність, агресію, депресію у великому місті, про любов і захист, про пошук істини, яку, здавалося б, сніг замів назавжди. Але не для Смілли. Смілла Ясперс, яка так характеризує саму себе: «Я не досконала. Мені більше подобається сніг і лід, ніж любов».


Майгулль Аксельссон «Лід і вода, вода і лід»

Майгулль Аксельссон – зірка сучасної шведської романістики. Ще в 80-ті вона завоювала популярність журналістськими розслідуваннями і документальними повістями, а потім прославилася на весь світ сімейними романами, в тому числі знаменитою «Квітневою відьмою», перекладеною на п’ятнадцять мов і відзначеною безліччю нагород. «Лід і вода, вода і лід» – сучасна сага з детективним сюжетом, історія трьох поколінь шведської сім’ї з її драмами, таємним суперництвом і любов’ю-ненавистю.


Агнета Плейель «Пережити зиму в Стокгольмі»

Одна з тих книг, які прийнять вважати інтелектуальним чтивом. Герої – суцільно інтелігенція: журналісти та викладачі, цитати з К’єркегора і Шопенгауера, а в іншому все як у всіх: невдалі шлюби, розлучення, нова зустріч і любов.


Ясунарі Кавабата «Сніжна країна»

Книга нобелівського лауреата визнана класикою світової літератури. Японія 30-х років і дивна, дуже східна інтрига, в якій японський чоловік їде побачити одну красиву жінку в «снігову країну», а закохується в іншу. Обох жінок об’єднує не тільки те, що вони були обидві гарні й цікаві, але і те, що вони вміли щиро, по-справжньому любити, віддаючи себе повністю. На прикладі цих двох образів Ясунарі Кавабата створює внутрішній пейзаж рідної країни: чистої, зовні холодної, стриманої і церемоніальної, а внутрішньо полум’яної та емоційної. Недарма наскрізними символами повісті стають символи вогню і снігу в нерозривному переплетенні.


Грем Джойс «Безмовна земля»

Молода англійська пара приїжджає покататися на лижах у Французькі Альпи – і потрапляє під лавину. Викопавшись з-під снігу, вони добираються до свого готелю – і знаходять його абсолютно порожнім, як і все село. Вони сидять і чекають порятунку, але порятунок не приходить; вони намагаються вибратися до людей своїм ходом, але щоразу стежка виводить їх в те ж саме порожнє село. Дивні бачення випробовують на міцність їх любов і розум, поволі вселяючи, що ніхто не міг вийти з цієї лавини живим, а закони природи, здається, перестали працювати …


Шерон Оуенс «Чайна на Малберрі-стріт»

Долі героїв цієї неймовірної різдвяної історії химерним чином переплітаються і сходяться в дивовижному місці, повному загадок і чудес, – у чайній на Малберрі-стріт, де подають чудові десерти і де одного разу, абсолютно несподівано, ви можете отримати послання від Ніколаса Кейджа. Зворушлива і дуже смішна книга, в якій романтика і мрія йдуть рука об руку, допоможе вам скоротати довгі зимові вечори, а вишуканий вишневий чізкейк (його рецепт ви з подивом виявите в кінці книги) стане приємним доповненням до святкового чаювання.


Міхаель Енде «Чарівний пунш»

І ось, багато-багато-багато чарівництва від автора «Нескінченною історії». За книгою знято мультсеріал «Вунпунш». Могутній чарівник Бельзебуб в своїй магічній лабораторії відчайдушно шукає засіб, здатний винищити якомога більше тварин і рослин, забруднити річки, наслати епідемії, посухи та повені. У справі повного знищення всього живого йому допомагає відьма Тиранія. Удвох вони приймаються готувати чарівний напій, здатний виконати будь-яке бажання … Але вони не знають, що їм перешкодять спеціальні агенти від Верховної ради тварин: їхні улюбленці, кіт Мяуріціо ді Мяуро і ворон Якоб Скрібл.


За матеріалами сайту http://lovelylife.in.ua

Переглядів: 669 | Додав: Smart | Рейтинг: 0.0/0

Ви можете поділитись новиною з друзями, додати її до вибраного або підписатись на оновлення :
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Мова сайту
Форма входу
Календар
«  Грудень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Зробимо сайт кращим !
Знайшли орфорграфічну помилку на сайті ?
Повідомте наc - виділіть її, натисніть Ctrl+Enter і вкажіть суть помилки.
Дякуємо !

Друзі сайту
- http://chcpto.narod.ru -
  попередня версія сайту ЧЦ ПТО
- ІПТО НАПН України -
  експериментальна робота
  з інститутом ІПТО НАПН України
Банери

Педагогічна преса

Міністерство oсвіти і науки,молоді та спорту України. Офіційний веб-сайт
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Чернігівський центр ПТО © 2010-2024Конструктор сайтів - uCoz Система Orphus